2011 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Kaip sutalpinti drabužius spintoje?

Spintos mūsų gyvenime yra kasdienis baldas. Ryte besiruošdami į darbą iš jų pasiimame drabužius, grįžę vėl persirengiame, vakare dar kartą į spintas sudedame rūbus ir kitus daiktus. Visgi ar kada nors susimastėte, kad tvarkingai sudėti rūbai gali jums sutaupyti laiko? Iš tiesų atsakymas yra teigiamas, dėl netvarkingai išmėtytų drabužių galite sugaišti galybę jūsų brangaus laiko. Šis straipsnis ir bus apie tai kaip teisingai susidėlioti savo daiktus spintoje.

Visų pirma jums reikės: dėžių, plastikinių arba medinių pakabų, specialių plastikinių maišų rūbams. Prieš pradėdami spintos perversmą įsitikinkite, kad šiam procesui turite laiko, nes visi darbai gali užtrukti gana ilgai, o juk nesinori po to savaitei palikti po kambarį išmėtytų drabužių? Taigi paskyrę šiam darbui gerą pusdienį galite pradėti.

spintos išimkite visą joje esantį turinį. Dažniausiai žmonės nė nepastebimi kaip susikaupia begalė jau nebetinkančių drabužių, taigi rūbus dėliokite į tris krūvas – jums tinkančius, per mažus arba per didelius ir nebemadingus. Per mažus ar per didelius dėkite į dėžę, galbūt po pusės metų šiek tiek pasistengę į juos vėl tilpsite, taigi tokius drabužius pasidėkite į sandėlį. Nebemadingus drabužius taip pat sudėję į dėžes galite atiduoti labdarai.

Be to, atskirkite kitus daiktus, kurie nėra drabužiai ar aksesuarai. Žmonės dažnai nepagalvoję, rūbų spintose laiko įvairias dovanas, nuotraukų albumus ir pan. Tokie daiktai turi surasti vietą sandėliuke arba iškeliauti iš jūsų namų.

Išsirinkę darbužius, kuriuos tikrai nešiojate, tūrėtumėte juos išrūšiuoti pagal jų naudojimą. Pavyzdžiui, darbo, proginiai ir kasdieniniai rūbai. Šias krūveles dar kartą išrūšiuokite pagal drabužių tipą. Tarkime, darbui skirti sijonai, palaidinės ir pan. Tūrėtumėte būti apsupti begalės rūbų krūvelių.

Galiausiai pradėsime visus drabužius dėti atgal į spintą. Patarčiau pradėti nuo proginių rūbų, kadangi juo apsirengiame rečiau, galime juos dėti į plastikinius maišus, taip ant jų nesikaups dulkės. Per vidurį tūrėtų kabėti darbiniai drabužiai, kuriuos apsirengiame dažniausiai, o dešinėje spintos pusėje sudėkite kasdienius drabužius. Jei spinta yra su dviem kabyklom ar lentynom jose galite talpinti patalynę arba dėžes su jums patinkančiais, tačiau mažais drabužiais.

Iš tiesų visas procesas labai paprastas, tačiau spintoje privalu įsivesti tam tikrą sistemą, to pasekoje nebereikės knistis po visą jos turinį ieškant jums reikalingų marškinių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą