2011 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Pagaminkime baldus jūsų vaikui

Vaikų baldai turi būti saugūs ir patvarūs. Vaiko kambaryje neturėtume rasti aštrių kampų. Dažai, kuriais nudažyti baldai, netūrėtų būti nuodingi. Patys baldai neprivalo būti sudėtingo dizaino, jums tūrėtų būti svarbesnis baldų saugumas, nei išvaizda. Norint visiškai užtikrinti vaiko saugumą, jiems skirtus baldus galite pasigaminti patys. Šiame straipsnyje ir pateiksiu kelis patarimus kaip tai padaryti.

vaikų baldai
Visų pirma jums reikės šių dalykų:
·         Vaikiškų baldų brėžinių, planų;
·         Kokybiškos medienos;
·         Medinių varžtų;
·         Kokybiškų dažų;
·         Grąžto;
·         Staliaus pjūklų rinkinio;
·         Švitrinio popieriaus.
Jeigu jūs niekada nesate dirbę su medžiu, o juo labiau kūrę baldų, reikėtų pradėti nuo lengvesnių kūrinių. Iš pradžių pamėginkite sumodeliuoti lentynėles arba paprastą stalą jūsų vaikui.
Pirmiausiai reikia pasirinkti medieną, iš kurios bus gaminami vaikų baldai. Mano patarimas būtų pušis. Ši mediena yra gana pigi, o tuo pačiu ir tvirta. Visgi, šiuo metu dažnai yra pasirenkamos medienos drožlių plokštės. Iš savo patirties galėčiau pasakyti, kad šios nelabai tinkamos, kai yra gaminami vaikų baldai. Gyvenant šalia tokių baldų jūsų atžala gali įsivaryti rakštį, be to drožlių plokštės greitai deformuojasi ir yra gerokai silpnesnės už vientisą medį.
Antra, išsirinkite, kokio modelio baldus norite gaminti. Baldų brėžinius galite rasti internete arba bibliotekoje. Taip pat ieškodami neprisiriškite prie vaikų baldų raktažodžio. Dažnai paprastų baldų brėžinius galite pritaikyti savo poreikiams. Jums tereikės sumažinti šių išmatavimus, kad jie būtų patogūs jūsų atžalai.
Trečia, pagal turimus planus paruoškite medieną. Visas išpjautas detales lengvai nušveiskite švitriniu popieriumi. Būkite atsargūs, nes nušvitravus per didelį sluoksnį, detalės gali tinkamai nesusijungti.
Ketvirta, surinkite visas detales ir sutvirtinkite mediniais varžtais. Nepalikite medinių varžtų galvučių paviršiuje. Taip jos gali sužaloti jūsų atžalą.
Šešta, švitriniu popieriumi nutrinkite surinktus baldus. Didžiausią dėmesį atkreipkite į kraštus ir kampus. Šie tūrėtų būti suapvalinti. Taip pat nušlifuokite visas atšakas, kurios gali palikti rakštis.
Galiausiai baldus padenkite dažais. Šviesios spalvos yra patrauklesnės vaikams. Taip pat nepamirškite užsirašyti, naudojamų dažų spalvos kodo. Jei žaidžiant vaikas nubrozdintų dažus jūs galėtumėte greitai šį atnaujinti, neperdažant visų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą