2011 m. spalio 25 d., antradienis

Kaip vaiko spintą paversti žaidimų vieta?

Spintos dažniausiai yra įsivaizduojamos kaip daiktų laikymui skirtas baldas, tačiau pasitelktus vaizduotę šias galima paversti kai kuo daugiau. Kaip jau galėjote suprastis iš pavadinimo šis straipsnis buvo apie spintos pavertimą žaidimų vieta jūsų vaikui.
Visų pirma jums reikės pakeisti spintos vidinių sienų spalvą, juk vaikų baldai visada būna spalvoti, tai padeda jiems sužadinti vaizduotę. Dažydami sienas naudokite savo vaiko mėgstamiausias spalvas. Atlikdami visą procesą galite darbuotis kartu su vaikais, atsiklauskite jų nuomonės, beje tuo pačiu tai bus puiki proga pabūti su savo atžala.
Sienas galite dekoruoti neįprastais akcentais. Taip kasdienišką erdvę paversite kažkuo stebuklingu. Spintos viršų galite papuošti kosmoso plakatu, kuriame matosi paukščių tako žvaigždynas. Galbūt jūsų vaikui patinka sportas, tada visą spintos vidų dekoruokite kaip sportinę, pavyzdžiui Bekhamo, spintelę.
Taip pat viduje galite sukurti skaitymui patogią erdvę, taip paskatindami atžalą domėtis literatūra. Viduje pastatykite patogų sėdmaišį, prie sienos pritaisykite lempą, taip pat galite prisukti mažą lentyną ant kurios bus galima laikyti žurnalus. Pasirūpinkite, kad jūsų jaunasis skaitytojas tūrėtų visas galimybes nevargindamas savęs užmesti akį į knygas.
Jeigu jūsų spinta yra iš dviejų sekcijų. Antrąją galite skirti drabužių laikymui arba sukurti persirengimo kambarį jaunai merginai. Ant sienos pritaisykite didelį veidrodį, taip pat kelias pakabas ir štai jūsų princesė gali matuotis savo drabužėlius naujoje persirengimo kabinoje.
Galiausiai pasistenkite, kad visa erdvė būtų jauki. Galite patiesti kilimėlį spintos viduje. Galbūt jūsų atžala dažnai į namus pasikviečia draugų, ši erdvė gali pavirti visų jų žaidimo vieta. Jeigu spinta didesnė galimi panaudoti ir kiti vaikų baldai, pavyzdžiui kėdutės draugams. Taip pat galite pamąstyti, kaip į spintą sutalpinti vaiko žaislus, taip jūsų atžalai viskas bus po ranka.
Vaikams nereikia didžiulių erdvių ar galybės žaislų. Mažieji turi nepaprastai lakią vaizduotę, jiems kur kas svarbiau pati aplinka, kurioje jų fantazijos turi galimybę suvešėti. Taigi nebijokite imtis įdomių sprendimų. Galbūt spintos pavertimas žaidimų vieta ir yra vienas iš tinkamiausių būdų siekiant jūsų atžalai sukurti vietą fantazijoms.

spintos