2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Apie dekupažą

Dekupažo procesas, tai tam tikras metodas, kurio pagalba prie medžio yra priklijuojamas popierius taip sukuriant įvairiausius koliažus. Tokie vaikų baldai tikrai gali būti puikus sprendimas norint pagyvinti jūsų numylėtinio kambarį. Be to, pasirinkdami paveikslėlius, kuriais norite išpuošti kambarį galėsite juos sieti su jūsų vaiko pomėgiais: sportu, filmais, gyvūnais. Beje, tam tikros temos pasirinkimas yra patartinas užsiimant dekupažu, dėl to jūsų sukurti koliažai netaps chaotiški. Taigi toliau išvardinsiu pagrindinius žingsnius kaip pradėti dekupuoti.
Mediniai vaikų baldai privalo būti nuvalyti. Naudokite valiklį, nušluostykite visas dulkes ir purvą. Jei tam tikras baldas yra sudėtas ne vien iš medžio, o, pavyzdžiui, ir iš medžiagos patartina tą paviršių uždengti plastikine plėvele iki kol visas procesas bus baigtas.
Nudažykite medinius paviršius. Fono spalvą pasirinkite šviesesnę, taip jinai galės matytis iš po užklijuoto paveikslėlio ir atrodys natūraliau. Be to, paveikslėlių metu padarytos klaidos ne taip aiškiai kris į akis. Norėdami pasendinti baldus galite nudažytą paviršių dar kartą nutepti tamsesnės spalvos dažais ir tada ant šių užtepti specialaus lako, kuris sutraukia dažus. Šiuo būdu viršutinis sluoksnis suskilinės ir iš apačios pasirodys šviesios spalvos, o baldai įgaus senumo atspalvį.
Po to iškarpykite paveikslėlius, kuriuos norėsite klijuoti ant baldų. Paveikslėlius galite išsirinkti iš knygų, žurnalų, servetėlių, komiksų. Ant baldų šiek tiek natūraliau atrodo plonesnio popieriaus karpiniai. Iškirptus piešinėlius pasidėkite ant paviršių. Sugalvokite kaip turėtų atrodyti jūsų kompozicija.
Priklijuokite paveikslėlius. Labai svarbu, kad pasirinktuose klijuose būtų polivinilo acetato. Klijuokite atsargiai, su pirštu išlyginkite susidariusias raukšles. Nepadauginkite klijų, nes šie gali suformuoti įplyšimus. Po visko, palikite paviršių kelioms valandoms, kad šis išdžiūtų.
Galiausiai paviršius nulakuokite, taip užtvirtinsite paveikslėlius. Tik nepadauginkite lako, visą paviršių denkite tolygiai. Užtepę pirmą sluoksnį palaukite kol šis išdžius. Po to šią procedūrą pakartokite dar porą kartų, kol nebesimatys paveikslėlių iškilimo.
Pagaliau jūsų vaikų baldai atnaujinti ir ne šiaip atnaujinti, o dekupuoti. Taigi naudojant šį metodą ne tik galite sutaupyti, tačiau ir papuošti savo vaiko kambarį pagal jo pomėgius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą